Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gavlegårdarna vill sälja fler bostäder

Gavlegårdarna kan vara på väg att sälja fler lägenheter i sitt bestånd. Man har bildat dotterdotterbolaget Vinteräpplet Fastigheter AB som förberedelse för en framtida affär.
– Men vi har inget i sikte det kommande året, säger vd Jan Hugg.

Annons

Under de senaste åren har Gavlegårdarna sålt ut lägenheter ur sitt bestånd i Sätra och på Brynäs. Inför varje försäljning har man bildat ett dotterdotterbolag som man har fört in fastigheterna i för att underlätta för köparen.

Biladade nytt bolag

Nu verkar en ny försäljning vara på gång, eftersom dotterdotterbolaget Vinteräpplet Fastigheter AB bildades i slutet av förra året.

– Vi har inte bestämt någonting om vad vi ska sälja, men får se om det dyker upp något. Senast vi sålde kallade vi bolaget Paketet, men vi tyckte att Vinteräpplet var ett finare namn, säger Sinikka Bohlin.

Anledningen till att Gavlegårdarna vill sälja fastigheter är att man behöver få loss pengar till underhåll och stadsdelsförnyelser.

Rekordstort underhåll

Cirka hälften av bolagets bestånd tillhör miljonprogrammet och under 2010 lade man rekordsumman 218 miljoner kronor på underhåll.

Enligt vd Jan Hugg räcker inte pengarna från hyreshöjningarna till de investeringar man behöver göra.

– Det är ingen slump att behoven att rusta upp våra 60-, 70-, och tidiga 80-talsområden kommer ungefär samtidigt, säger han.

I februari blir Gavlegårdarnas ekonomiska resultat för 2010 klart.

Mer läsning

Annons