Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gavlegårdarnas vd får miljoner i pensionsbelopp

Jan Hugg slutar som vd för Gavlegårdarna när han utnyttjar sitt tjänsteavtal och går i pension med 80 procent av lönen i mars nästa år. Det framkom på bostadsbolagets årsstämma i går.

Annons

Jan Hugg har varit vd för Gavlegårdarna i drygt tio år. I mars nästa år fyller han 60 år och har meddelat bolagets styrelse och ledningsgrupp att han slutar som vd i samband med det.

Jakten på hans efterträdare har redan påbörjats. I går lades en annons ut på bostadsbolagets hemsida.

Jan Hugg startade sin yrkeskarriär på Kungsberget. Han har varit turistchef i Sandviken, marknadschef för Högbo konferenscenter, chef för lokaltrafiken i Gävle och näringslivschef i Gävle.

Var vd för Hyresbostäder

Innan han blev vd för Gavlegårdarna var han vd för Hyresbostäder – som 2001 slogs ihop med de förstnämnda.

– Det har varit många hallelujah-moments under de åren, men gladast är jag över stadsdelsförnyelsen på Öster och i Sätra, säger Jan Hugg.

– Det är vår tunga uppgift att vårda och förnya det vi har och att lyckas med det slår det mesta.

Om att gå i pension vid 60 säger han så här:

– Det är en möjlighet jag har, eftersom jag har ett sådant avtal, att kunna förverkliga en del av det jag vill med resten av mitt liv. Jag har varit lite avundsjuk på de som sagt att de träffar sina barn och barnbarn ofta, nu ska jag också hinna det.

Får en miljon om året

En tom plånbok behöver han i alla fall inte oroa sig för. Enligt avtalet med Gavlegårdarna får Jan Hugg 80 procent av sin lön, som förra året låg på 1 250 084 kronor, fram till sin 65-årsdag.

Mer läsning

Annons