Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlekvinna med dubbla bidrag åtalas

En 33-årig kvinna från Gävle hade försörjningsstöd från kommunen men berättade inte att hon samtidigt hade sjukpenning. Hon fick 206 000 kronor för mycket och åtalas nu för grovt bidragsbrott.

Annons

Brottsligheten har enligt utredningen pågått mellan 2008 och 2011. Hon gjorde under den tiden flera ansökningar om försörjningsstöd, det som tidigare hette socialbidrag. Men hon hade samtidigt sjukersättning som gjorde att hon inte var berättigad till försörjningsstödet.

Hon nekar till att ha begått något brott. I den kommande rättegången ska ett par tjänstemän som hanterat hennes bidragsansökningar vittna om hur det har gått till.

Samma kvinna är sedan i våras är en av många misstänkta i en stor bedrägerihärva som utreds av Malmöpolisen. Hon satt i somras häktad en vecka men frigavs igen. Det handlar om ett avancerat bedrägeri mot Sparbanken Öresund, där några kriminella hackade sig in i bankens datasystem.

Den misstänkta Gävlekvinnan har numera skyddade identitetsuppgifter.

Tre andra Gävlebor som häktades för ett par veckor sedan kan också ha med samma bedrägeri att göra.

De är misstänkta för grovt penninghäleri efter att ha hanterat stora summor pengar, som kan ha med bankbedrägeriet att göra.

Mer läsning

Annons