Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlepar får fängelse för inbrottshelg

Ett par dagar i augusti fick polisen in flera inbrottsanmälningar från samma område i Hagaström. Ett par från Gävle som till sist hittades inne i ett hus har nu dömts till fängelse för en rad stölder.

Annons

Ägaren till ett ensligt beläget hus blev uppringd av en granne som berättade att det varit inbrott i huset. De åkte dit tillsammans och hittade då paret inne i huset. De berättade en historia om att de trodde att det var en bekant till dem som ägde huset, och att de var där för att städa åt honom.

Hade kniv

Den 36-årige mannen visade att han hade en kniv och husägaren tyckte att det var obehagligt. Under tiden samlades fler grannar utanför på gården.

Polisen kom och grep 36-åringen och den 23-åriga kvinnan. Han nekar till inbrottsmisstanken, medan hon säger att hon var för påverkad för att minnas vad som hände.

Hos paret har polisen funnit stöldgods från flera av inbrotten i området under de aktuella dagarna.

36-åringen hade i augusti nyligen kommit ut villkorligt frigiven från ett tidigare fängelsestraff. Han döms nu till elva månaders fängelse.

Har inte medverkat

Den 23-åriga kvinnan som tidigare har fått skyddstillsyn för bland annat narkotikabrott får nu också fängelse, i tio månader. Frivården har bedömt henne som lämplig för skyddstillsyn och behandling i stället för fängelse. Men eftersom hon själv inte medverkat till att ta fram en plan för behandling återstår bara fängelse, konstaterar tingsrätten.

Mer läsning

Annons