Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävles ”buss-tomte” firade 70

/
  • NÖJD 70-ÅRING. Tage Wall, Gävles egen busstomte, fyller 70 år i dag. Han började fira redan i går med huset fullt av folk. Att Arbetarbladet kom på besök blev en av många överraskningar.

Gävles egen tomte, Tage Wall, fyller 70 år i dag, och firade i går med öppet hus för gamla och nya vänner.
– Livet kan inte bli bättre än det är i dag, säger han.

Annons

De senaste jularna har Tage Wall gjort succé som den busskörande tomten i Gävle. Det började som ett eget påhitt, men till slut insåg även cheferna att det var ett kul sätt att skapa uppmärksamhet och glädja resenärerna.

– Roligast av allt var att även ungdomarna uppskattade det. En ung tjej kom fram och frågade ”Får jag ge tomten en kram?” En gång om året har jag utseendet för mig. Men det händer annars också att barn kallar mig tomten, berättar Tage Wall.

70 år i dag, det betyder att pensionsåldern är passerad gott och väl. Men Tage kör ändå buss då och då.

– Det är terapi för mig.

Under många år var Tage Wall ombudsman på hyresgästföreningen. Ett tag hade han hand om föreningens lekbussar, och ordnade parklek runt om i länet. I 25 år har han och frun Ingrid haft sitt hus ute på ön ”Heliga landet” i Forsbacka by. De börjar nu fundera på att flytta in till stan. Men Tage pekar gärna ut genom fönstret och berättar om de vackra omgivningarna vid Storsjön.

– Vi har det så bra. Jag blir äldre men jag ser bara positivt på livet. Jag har inte fått några men av något slag. Jag har två pojkar och snart sex barnbarn. En fru som inte heller har några krämpor, säger han.

Att Arbetarbladet dök upp var en av många överraskningar i går, när Tage bjöd in till öppet hus.

– Jag förstår väl att jag är lite av en figur här i stan, det kan jag bjuda på, säger Tage Wall med en varm glimt i ögat.

Mer läsning

Annons