Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävles ombud lyckliga över Juholt

/
  • ”Valberedningen har gjort sitt arbete och lyssnat på partidistrikten. Och då litar jag också på att det breda stödet finns för förslagen som lagts fram och att det är personer som kommer att göra ett bra jobb”, säger Linnéa Wickman, SSU i Gävles nyvalda ordförande, om valet av ny partitopp.

Båda Gävles ombud på S-kongressen var lyckliga efter att Håkan Juholt valts till partiledare på fredagen.

– Nu är det verkligen good times, säger Linnéa Wickman.

Annons

Håkan Juholt valde att citera rockmusikern Tom Petty när han valdes till partiordförande för Socialdemokraterna. "I won't back down", sade han och syftade på att Socialdemokraterna inte kommer att vika ned sig för att få fram sin politik.

Talet gjorde intryck på Gävles ombud.

– Det gjorde verkligen intryck på mig. Det kändes otroligt bra inombords, säger Linnéa Wickman.

– Jag ville bara att han skulle fortsätta tala. De här orden om att vi inte ska ge upp, men att det inte kommer att bli lätt, de har fastnat i mitt huvud, säger Wellington Ikuobase.

Valet av ny partiledare var den självklara höjdpunkten under S-kongressens första dag och stämningen var något nervös innan det.

– Folk gick som på nålar, men man märker den positiva stämning som råder nu efteråt. det känns verkligen coolt att ha fått vara med om att skriva historia och välja en person som känns så lämpad för uppdraget, säger Linnéa Wickman.

Hon tycker att debatterna under fredagen var bra, bland annat när det gäller miljöfrågor och synen på det nya klassamhället. Under lördagen planerar hon själv att säga något om hur hon vill att Socialdemokraterna ska vara för ungdomar, att man måste ha en politik som gör att unga har det bra nu och inte bara tänka på framtiden.

Även Wellington Ikuobase vill gärna göra inlägg i debatten, om hur man ska se på vinster i offentlig sektor, om a-kassan och om utförsäkringar.

– Jag har förberett lite som jag vill säga, men nu har många pratat om de sakerna redan i dag så jag får se hur jag gör, säger han.

Mer läsning

Annons