Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävletravets storslagna planer för Gavlehov: hotell, handel och flera höghus

/

Gävletravet har ansökt om planbesked från Samhällsbyggnadsnämnden för att få en detaljplan för området runt travbanan som kallas Gavlehov Södra.

Annons

Travsällskapet vill utveckla området och bygga bostäder, kontor, hotell, handelsytor och även en ny entréhall till travet.

I den första etappen vill man bygga tre tiovåningshus enligt ritningarna ovan. Det ska påbörjas omgående, om byggplanerna godkänns. Den andra etappen ska utmynna i hotell, handel och entréhallen till travet och det är tänkt att påbörjas om tre till fem år.

Kommunfullmäktigepolitikerna i Gävle har sagt ja till visionen för Gavlehov. Man vill se en ny stadsdel i området. Den enda detaljplan för området, är den som berör RSS Nordic och deras byggplaner mittemot arenorna.

Läs mer här: En ny stadsdel växer fram

Det krävs en avsevärd mängd med nya detaljplaner för att visionerna ska bli verklighet och Gävletravet är en av de första ansökningarna.

Politikerna i Samhällsbyggnadsnämnden väntas fatta beslut i frågan på onsdag 18 november. Enligt ett yttrande från Samhällsbyggnadsnämnden kommer man säga ja till att arbeta fram en ny detaljplan som möjliggör byggplanerna.

Mer läsning

Annons