Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle katthem får celebert artistbesök

/
  • DI LEVAS OCH ZINATS KATTER SÖKER NYTT HEM. Maria Saether med katten Selma och katthemmets vice ordförande Maria Wedin med katten La Luna. På Gefle katthem är glädjen stor över att artisterna ska uppträda till förmån för katthemmet.
  • Selma och La Luna söker nytt hem eftersom deras matte och husse ständigt är ute på turné och inte hinner ta hand om dem.
  • Di Leva ger, tillsammans med Zinat Pirzadeh, en gratiskonsert för Gefle katthem.

Thomas Di Leva och komikern Zinat Pirzadeh uppträder på Gefle katthems återinvigning på söndag.
– De erbjöd sig att uppträda, som tack för att vi har tagit hand om Zinats katter, säger Maria Wedin, vice ordförande för katthemmet.

Annons

Thomas Di Levas fästmö, komikern Zinat Pirzadeh, också aktuell som tävlande i På spåret, har lämnat sina katter till Gefle katthem på grund av att paret inte hinner ta hand om katterna när de är ute på turné. Katterna heter La Luna och Selma, är sex och fem år gamla. De söker nu ett nytt hem.

– Zinat är väldigt gullig och ringer och frågar hur katterna mår. Hon är mån om att de ska komma till ett kärleksfullt hem, säger Maria Wedin, vice ordförande för Gefle katthem.

– Vi brukar egentligen inte ta emot katter som har ägare men nu gjorde vi det för att de donerade pengar till Gefle katthem.

Thomas Di Leva och Zinat Pirzadeh har dessutom erbjudit sig att hålla en gratis halvtimmes konsert på katthemmet vid återinvigningen.

– Vi gör det för att lyfta fram deras fantastiska arbete. När vi är i Gävle ska vi också åka hem till Tomas föräldrar och äter god italiensk mat, säger Zinat Pirzadeh.

I somras drabbades alla katterna på katthemmet av smittsam ögonsjukdom.

– Det var en sommarkatt med ungar som var smittade. Vi blev tvungna att sanera lokalerna.

Med hjälp av pengar från djurskyddsfonden står nu lokalerna färdigrustade, katterna är behandlade och friska. På söndag blir det öppet hus i katthemmets lokaler på Näringen i Gävle mellan klockan 12 och 18. Klockan 16 ska först Thomas Di Leva och sedan Zinat uppträda.

– Vi kommer inte att ta någon entré men vi kan inte släppa in hur många som helst. Vi har lånat ett militärtält. 

Mer läsning

Annons