Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gevalias lönekontor uppsagt

/

Samtliga på Gevalias lönekontor i Gävle har blivit uppsagda. Från och med årsskiftet är löneadministrationen utlagd på entreprenad.

Inga fler uppsägningar är planerade.

Annons

Fem personer har mist jobbet sedan Gevalia effektiviserat löneadministrationen.

Från och med 1 januari togs den över av företaget Visma.

– Vi skulle investera i ett nytt datasystem för löneadministration och då passade vi på att se över hela funktionen. Och kom ganska snabbt fram till att det här görs effektivare och bättre av dem som är experter på det, säger Anders Carne, informationschef på Kraft Foods.

Har de inte varit experter på lönekontoret menar du?

– Jo, de har varit experter inom våra ramar. Nu handlar det bland annat om vilka verktyg de hade att tillgå och när vi nu var tvungna att skaffa något up to date insåg vi att det fanns fler aspekter på det där.

Ekonomisk hjälp

De uppsagda har fått individuella överenskommelser med företaget, uppger han. Det har innefattat både coachning och ekonomisk hjälp.

I övrigt står sig Gävlefabriken väl i konkurrensen med andra kaffefabriker i Europa och inga fler uppsägningar är på gång, enligt Anders Carne.

– Vi går bra, vi expanderar och vi investerar i nya fina maskiner i fabriken så att det finns massor med positiv utveckling i den fabriken, säger informationschefen.

Mer läsning

Annons