Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gick tolv mil till Brynäsmatch

/
  • LÅNGVÄGA. Jonas Uhlbäck och Wilmer Hansson var trötta redan när Brynäs-Södertälje började. Inte undra på. De hade gått hela vägen hemifrån Borlänge för att se gårdagens elitseriematch.

När Borlängekillarna Jonas och Wilmer sade att de skulle gå på hockey menade de det bokstavligen.

En timme före lördagens Brynäsmatch i Läkerolen kom de fram efter att ha gått tolv mil.

– Förutom lite skoskav känns det bara bra, sade de.

Annons

Brynässupportrarna Jonas Uhlbäck, 19, och Wilmer Hansson, 20, utsatte sig frivilligt för risken att behöva gå hela sträckan från Borlänge till Läkerol Arena i Gävle för att titta på ishockey.

De båda kompisarna utmanade sig själva genom att starta en grupp på Facebook där de lovade att gå till Gävle om gruppen fick 1 000 medlemmar.

Löftet fick snabb spridning och många tyckte att det var en bra idé att skicka ut Jonas och Wilmer på långpromenad. Efter bara 36 timmar var 1 000-strecket passerat. Vid första nedsläpp mellan Brynäs-Södertälje på lördagseftermiddagen hade antalet medlemmar växt till 1 461. Då satt de både Borlängekillarna på läktaren och pustade ut med ömma fötter och trötta ögon.

– Det blev bara tio minuter sömn i natt, förklarade Jonas.

Sent i torsdags började han och Wilmer gå mot Falun där en kompis erbjöd övernattning. Det blev en tämligen behaglig dagsetapp. Desto värre blev fredagens vandring mellan Falun och Storvik.

– Det var bara en massa skog och irriterade bilister som tutade hela tiden.

Efter tio minuters sömn på golvet hemma hos en bekant i Storvik gav sig Borlängeduon ut på vägarna igen tidigt på lördagsförmiddagen för att hinna fram till Gävle före matchstart.

– Hem tar vi tåget även om vi hunnit få 2 000 medlemmar tills matchen är slut, sade en trött Wilmer Hansson.

Mats Jonsson

Annons