Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott betyg förGävles skolor

Vasaskolan, Polhemsskolan och gymnasiesärskolan i Gävle får gott betyg av Skolinspektionen. Men några saker anmärks det på.

Annons

På Vasaskolan ges inte studiehandledning på modersmålet till alla elever som skulle behöva det. Inte heller särskilt stöd ges i den omfattning som eleverna har rätt till.

Skolinspektionen noterar också att Vasaskolan var en av de skolor som fick sina nationella prov omrättade. I 38 procent av fallen hade skolan varit för generös med betygen.

För Polhemsskolans del konstaterar Skolinspektionen att skolan lyckas väl med att se till att eleverna klarar sin utbildning, trots att många elever startar årskurs 1 med låga meritvärden från grundskolan. Men skillnaden mellan olika program och elevgrupper är stora – något man menar att rektorn och de biträdande rektorerna måste skapa system för att analysera och utvärdera.

På gymnasiesärskolan följs de studerandes kunskapsresultat följs upp på individnivå, men skolan saknar en sammanställning av elevernas kunskapsresultat. På grund av detta saknas en analys av resultaten.

Skolinspektionen vill nu se förbättringar och kräver att kommunen redovisar vilka åtgärder som ska genomföras med anledning av granskningen.

Mer läsning

Annons