Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannarna är lugna trots branden

Den så kallade K-rautamannen kan så stanna kvar i sin bostad efter gårdagens brand. Grannarna och bostadsbolaget förhåller sig avvaktande efter gårdagens händelser.
– Jag har inte tänkt så mycket på det, säger en av grannarna.

Annons

K-rautamannens lägenhet blev mycket rökskadad under gårdagens brand, men trapphuset och grannarnas bostäder har klarat sig relativt väl. En av mannens grannar säger att hon hela tiden känt till de misstankar som riktats mot mannen i samband med K-rautabranden.

– Men jag har aldrig oroat mig för jag trodde väl inte att han skulle tända på i sitt eget hus, säger grannen, som ännu inte bestämt sig för hur hon ska reagera på branden.

Hon har inte märkt av något konstigt med mannen under sin tid i huset.

– Jag brukade heja på honom i trappuppgången och såg honom inte så ofta. Men jag vet att andra grannar har klagat på att han sprungit omkring på konstiga tider och att det har luktat rök från hans lägenhet. Men det kan ju lika gärna ha varit cigarettrök, säger hon.

Inga av grannarna har hört av sig till Gavlegårdarna efter händelsen, vare sig med önskemål om att få flytta eller med klagomål på mannen.

Vill avvakta

Gavlegårdarna kommer att invänta polisens förundersökning och eventuellt också rättegången innan man avgör om det blir aktuellt att vräka mannen.

– Än så länge vet vi ju inte vad som orsakade branden. Om det är fråga om ett elfel är det ju inte grund för vräkning, säger förvaltaren Cecilia Englund.

Gavlegårdarnas kundcentrumchef Susanne Laurin säger att det inte krävs en fällande dom för att hyreskontraktet ska anses förverkat. Det kan också röra sig om andra typer av störningar, vanvård eller misskötsel.

– Men vi diskuterar inte skuldfrågan nu. Vi får se vad som kommer fram i polisutredningen, säger Susanne Laurin.

Annons