Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granskning av Glada Hudik-teatern fick årets journalistpris

/
  • Cecilia Eriksson Granér och Niclas Berglund tog på lördagen emot vandringspokalen för bästa journalistik i Gävleborg under 2011. Camilla Lill-sebbas och Alexandra Sievers kunde inte närvara vid prisutdelningen, då de är på årets grävseminarium för att föreläsa om just deras granskning av Glada Hudik-teatern.

Annons

Årets journalistpris i Gävleborg går till Alexandra Sievers och Camilla Lillsebbas, Hudiksvalls tidning, samt Cecilia Eriksson Granér och Niclas Berglund, SVT, för sina respektive granskningar av Glada Hudik-teatern.

Priset delades ut vid Journalistförbundets Gävleborgsdistrikts årsmöte i Bollnäs på lördagen.

Juryns motivering: Att granska offentlig verksamhet är en av medias största uppgifter. Oavsett resultat är granskningen alltid lika viktig. Årets pristagare har gjort detta föredömligt. De har visat prov på uthållighet, mod och yrkeskunnande när de genom ett gediget arbete belyst problematiken kring en viktig kommunal verksamhet som Glada Hudik-teatern. Resultaten blev dessutom skickliga hantverk. I tidning lyckades Camilla Lillsebbas och Alexandra Sievers utnyttja tidningsmediets hela spektra i en serie reportage i HT. I TV lyckades Cecilia Eriksson Granér och Niclas Berglund i ett avsnitt av Uppdrag Granskning använda den kraft som finns i TV-mediet. Kort sagt: de har varit journalister i allmänhetens tjänst. Eller kortare sagt ändå: de har varit journalister!

Priset består av en vandringspokal, diplom och 2011 kronor som de fyra journalisterna får dela på.

Annons