Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis sommaraktiviteter för en och en halv miljon

Sommarbio, låtskrivarkurs och parklek. Det är några sommarlovsaktiviteter som Sandvikens kommun kommer anordna efter att ha fått ett bidrag från regeringen. Syftet är att möjliggöra möten över sociala gränser och att alla ska kunna delta.

Annons

Sandvikens kommun får drygt en och en halv miljon kronor för att ordna gratis sommaraktiviteter för barn och unga. Pengarna är en del av 200 miljoner kronor fördelade till kommuner av myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, på uppdrag av regeringen.

– Det är jättekul. Det gör att vi kan ha en större bredd på aktiviteterna än tidigare år, säger Josefine Löfman, verksamhetsutvecklare på fritidsenheten i Sandvikens kommun.

Summan baseras på hur många barn i hushåll med försörjningsstöd det finns i kommunen.

– Pengarna betyder att flera aktiviteter som annars hade haft en deltagaravgift kan vara helt kostnadsfria, säger Josefine Löfman.

Ungdomar kommer få ett bredare utbud av aktiviteter än tidigare. Bland annat blir det låtskrivarkurs, djurläger och sommarbio.

En avgränsning har man gjort, nämligen att pengarna inte kommer användas till aktiviteter utanför kommungränsen.

– Aktiviteterna ska vara tillgängliga för alla och inte innebära resekostnader, säger Josefine Löfman.

På mucf.se, myndighetens hemsida, står det att bidraget syftar till att möjliggöra möten över sociala gränser. Aktiviteter som ordnas ska vara kostnadsfria för barn mellan 6 och femton år, ge stimulans och utveckling och stimulera både flickors och pojkars deltagande.

Så mycket får de andra kommunerna

Gävle: 2 829 822 kronor

Tierp: 572 571 kronor

Ockelbo: 177 552 kronor

Sandviken: 1 061 183 kronor

Älvkarleby: Inget

Hofors: Inget

Mer läsning

Annons