Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greve tog med barnen på spökvandring

/
  • VISAR VÄGEN. Greve Axel von Tender leder in förväntansfulla barn och vuxna på spökteater bland vagnarna på Järnvägsmuseet.
  • HÅLLER I FARMOR. Tyra Linnér, 5 år och Freja Linnér, 4 år håller farmor i handen mellan spöken och tågvagnar.
  • ÖVERGIVEN. Spöket Lisa, eller Emma Eriksson som hon egentligen heter, letar efter Kalle som aldrig kom på hennes begravning.
  • VILL BLI FRI. Carin Östlund spelar fången Olof Olsson, som kedjats fast i en tågvagn efter att ha torterat pojkar som gjort narr av honom.
  • SPÄNNANDE RESA. Nora Wirdby, 4 år och Ella Wirdby, 6 år anländer med spöktåg till Järnvägsmuseet. Nora tyckte resan var läskig eftersom det var
  • SPÖKTÅG. Rälsbussen till Järnvägsmuseet hade också spöken ombord.

Med en uppmaning om att hålla en vuxen i handen om man blir rädd, inleder greve Axel von Tender spökteatervandringen på Järnvägsmuseet.

– Man vet aldrig vad som händer bakom nästa lokvagn, säger han.

Annons

Spöktåget tar första gruppen besökare till Järnvägsmuseet på måndagsförmiddagen. Första dagen på höstlovet går i skräckens tecken. Men barnen verkar mer roade än skrämda av gubben som blivit av med sin hand på spöktåget.

Inne på museet går ett tjugotal barn och föräldrar spökvandringen mellan de gamla tågvagnarna. En fastkedjad fånge, en ihjälfrusen kvinna och en hovdam som tror sig ha blivit giftmördad av drottningen är några av figurerna som barnen möter.

– Spöken kan vara lite stingsliga och irriterade, säger greve Axel von Tender.

Det är inte alla barn som vågar sig in i vagnen där den fastkedjade fången ljudligt försöker slita sig loss. Sorgligt är det när ihjälfrusna Lisa undrar varför hennes Kalle inte kom på begravningen.

Men alla historier är inte fullt så dramatiska. Den bleka hovdamen har nog, när allt kommer omkring, ändå dött av förstoppning efter alla de bakelser och chokladpraliner hon stoppat i sig.

Greven spelas av Peter Iller och spökena av elever från Kulturskolans dramaklasser.

 

Mer läsning

Annons