Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripen fritogs vid dansen på Ön

Det blev en stökig avslutning på tisdagsdanserna på Ön i Hedesunda. Utanför entrén uppstod flera slagsmål och ordningsvakterna tvingades kalla på polisen. En gripen slagskämpe fritogs av kompisar som brottade ned ordningsvakten.

Annons

Enligt ordningsvakten Leif Andersson försökte de sex vakterna i tjänst i det längsta att hålla ordning på den stora gruppen ungdomar som samlades utanför festplatsen vid dansens slut.

Men slagsmål efter slagsmål uppstod som man inte lyckades få stopp på.

– Det började till sist kännas ganska otäckt, säger Andersson som har många års erfarenhet från danserna på Ön.

Ringde polisen

I det läget ringde vakterna efter hjälp från polisen.

Den farligaste incidenten kom när vakterna gripit och höll kvar en person i väntan på att polis-patrullerna skulle hinna fram.

– Då kastade sig en eller ett par personer över vakten bakifrån och fick ner honom på marken. Det såg riktigt illa ut, berättar Andersson.

När polisen kom fram hade bråken avklingat och de inblandade ungdomarna skingrades. Man tog upp en anmälan från ordningsvakten mot den person han gripit men som fritogs och mot de som fritog honom.

En person omhändertogs för fylleri och en 18-åring som skadats i ett av slagsmålen fick skjuts av polisen till sjukhuset.

Likadant i fjol

Enligt Andersson har inget liknande hänt under sommarens tidigare tisdagsdanser.

Men han minns att det var stökigt under den sista danskvällen även förra sommaren.

Dansarrangören Roger Westblom försäkrar att inga våldsamheter ägde rum inne på området.

– Jag var där hela kvällen, så det skulle jag ha märkt, säger han.

Enligt hans uppfattning har det i stort sett gått lugnt till under sommarens danser. Men han säger att han gärna ser att polisen kommer ut och visar upp sig under danskvällarna för att lugna ner stämningen.

Mer läsning

Annons