Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripna män kan ligga bakom flera villainbrott

Tack vare en kvinna i Mo i Ockelbo kunde polisen på onsdagen gripa tre män som misstänks för flera inbrott i länet under de senaste dagarna, bland annat det på Salamandervägen i Sätra på tisdagen. Kvinnan hittade tjuvarna i sitt hus när hon kom hem och tog registreringsnumret på deras bil.

Annons

På onsdagsmorgonen hade kvinnan som bor på Movägen i Ockelbo skjutsat sina barn. När hon kom hem såg hon en okänd bil parkerad nära huset och hörde ljud från någon som fanns inne i huset. Sedan såg hon två män som flydde ut i skogen.
Kvinnan larmade polisen men efter en stund fick hon syn på de båda männen igen, i sällskap med en tredje. De satte sig i bilen och körde iväg. Tack vare ett kvinnan antecknat registreringsnumret kunde de tre senare på onsdagen gripas i Kilafors i Hälsningland.


De tre männen, som är mellan 21 och 25 år gamla, och hemmahörande i Eskilstuna transporterades polishuset i Gävle för förhör. De har nu anhållits av åklagaren på goda grunder misstänkta för Ockelboinbrottet. De hade guldföremål därifrån på sig, och även en del annat stöldgods i bilen.


Polisen utreder nu också om de tre ligger bakom flera andra villainbrott under tisdagen. Vid inbrottet på Salamandervägen i Gävle ertappade en 10-åring tre män i huset när han kom hem på eftermiddagen.
Även i Hälsingland skedde flera villainbrott under tisdagen, bland annat två i Söderhamn.

Mer läsning

Annons