Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagaströmselever vidare till semifinal i Vi i femman

/
  • Ett steg närmare final. Josefin Moberg och Gustav Arnell visade prov på stor kunskap när de kammade hem den tredje kvartfinalen i Vi i femman i går. Nästa vecka är det dags för semifinal.
  • Stark insats. Adam Nordvall och Hanna Andreasson gjorde en stark insats i gårdagens tävling. Men det räckte inte hela vägen.

Snabbast på knappen, brukar det heta i vissa frågesporter.

Och i går var Gustav Arnell och Josefin Moberg från Hagaströms skola 5 A riktigt kvicka.

Det tog dem vidare till semifinal i Vi i femman.

Annons

Hejarramsor, jubel och entusiasm lyfte nästan taket på Spegeln i Gävle i går när tredje kvartsfinalen i Vi i femman avgjordes. Då tävlade Hagaströms skola 5 A från Gävle och Västanbyns skola klass 5 Gul från Sandviken mot varandra.

Populärkultur, frågor på engelska och sport och fritid var några av ämnena som de två tävlande från varje klass fick bita i – ibland med experthjälp från klasskamrater.

Men trots att Västanbyns Hanna Andreasson och Adam Nordvall hade stenkoll på mycket annat – till exempel var det översvämningsdrabbade området Queensland ligger – så räckte det inte hela vägen.

Hagaströms Gustav Arnell och Josefin Moberg satt nämligen som klistrade vid den stora röda svarsknappen och tog tidigt ledningen. Vid slutsignalen stod det 20-12 till Hagaström.

Därmed är klassen vidare till semifinal nästa vecka. På torsdag avgörs ytterligare en kvartsfinal och då blir det klart vilken klass Hagaström får möta.

Sedan förra veckan är Bergviksskolan klass 5 från Bergvik och Andersbergsskolan Galaxen 5 klara för semifinal.

Mer läsning

Annons