Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hakke Gård har blivit en toppkrog

/
  • Topplistad vägkrog. Ulf Nilsson och Lena Wigren äger Hakke Gård som hamnade på elfte plats bland landets vägkrogar.
  • På väg. Stockholmsresenärerna Roger Sandström, Helena Ullstadius, Anders Sundell, Oksana Groitz och Stefan Eklöf käkade för andra gången på Hakke Gård.

Det finns bara tio som är bättre. Hakke Gård rankas nu som nummer 11 bland landets topplistade vägkrogar.

– Jättekul, det här är en härlig belöning, och innebär givetvis mycket positivt för Hakke Gård, säger Lena Wigren, en av ägarna till krogen.

Annons

Det är tidningen Vi Bilägare som gjort undersökningen med att bedöma och utse landets tolv bästa vägkrogar. Helhetsintrycket med servicen, toaletterna, stället som sådant, och givetvis matens kvalitet, är faktorer som påverkat resultatet. ”Originell vikingarestaurang med snabb service”, skriver tidningen.

Hakke Gårds ambition är att servera bra, hemlagad husmanskost av god kvalitet. Det mesta av brödet bakas dessutom på ett litet bageri i bygden.

Här arbetar tolv årsanställda, och dessutom timanställda under högsäsong.

– Vi ökar försäljningen varje år, men vi vill gärna ha hit fler bussar, menar Ulf Nilsson, den andra delägaren.

Det är chaufförernas körscheman som ofta är avgörande för var bussarna ska stanna; de får inte köra mer än 4,5 timmar utan paus, och det vill till att tiden stämmer in för bussarnas rutter, berättar Ulf.

Hakke Gårds vikingainspirerade byggnad sticker av efter E 4, den hette tidigare Hagsta Krog, men bytte namn vid ägarbytet.

Lena Wigren är glad över Vi Bilägares utmärkelse, och menar att det är bra för personalen att få respons på det arbete de gör.

Vid ett av borden sitter ett gäng från Stockholm och äter.

– Det är andra gången på två dagar som vi är in här och äter, säger Roger Sandström, en av de lunchgästerna.

Mer läsning

Annons