Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Daniel Eriksson...

/

...Österfärnebo, som 1999 körde skogsmaskin i Bondfilmen "Världen räcker inte till".

Annons

Berätta, vad hände?

- Jag jobbade för Skogsjan som företaget Caterpillar hade köpt året innan. Caterpillar var huvudsponsor för filmen och ville visa sina produkter.

 

Men varför blev det just du?

- Vi tävlade innan, och jag och Christer (Öhman, dåvarande kollega, reds anm) var bäst. Jag körde en Cat 580. Det var den nya maskinen då.

 

Var spelades filmen in?

- Vi skulle ha spelat in i Kazakstan, men det var oroligt i landet då, så vi filmade i ett bergsområde i Spanien. Det var en jättelik inspelningsplats och 200 statister. Vi var där i en vecka drygt.

 

Kan man se dig i filmen?

- Kanske om man trycker på paus i precis rätt sekund. Man ser ju skogsmaskinen lite grand. Vi försökte göra en kupp och sa att vi måste vända maskinen, så att de skulle filma rakt in i hytten, men det var ju inte alls sant. Skratt!

 

Var du ond eller god?

- Vi var anställda av de onda, så... jag var väl ond. Vi skulle bygga en pipeline till Ryssland.

 

Hur var det att vara filmskådis då?

- Vi fick riktigt bra betalt. Men det var mycket hysch-pysch. BMW hade just släppt en ny bil som de skulle marknadsföra via filmen, så det var ett hemlighetsmakeri.

 

Blir det några fler filmroller?

- Jag skulle kunna tänka mig att spela Bond själv, men annars vet jag inte. Det var ganska långtråkigt. Men man fick ju lära sig hur det fungerar. De tyckte att jag hade för dålig skäggväxt, så de lade på något skit i ansiktet på oss, och på maskinerna också. De var ju alldeles nya, men skulle se använda ut. Sen fick vi gå på filmpremiär i Söderhamn.

 

Jaha... Vad gör du i dag?

- Jag jobbar fortfarande med skogsmaskiner, och jag har åkt över hela världen och visat upp nya maskiner.

 

Mer läsning

Annons