Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Hans Backman (fp)...

/

...riksdagsledamot från Hofors som lämnat in en motion om att Gävle borde vara med och ansöka om vinter-OS tillsammans med Östersund.

Annons

– Jag lämnade in en likadan motion förra året och ville följa upp den. Nu har ju Gunilla Lindberg från IOK sagt att Östersund kan vara en tänkbar ort och flera andra riksdagsledamöter verkar också positiva.

– Ett OS är ett så stort arrangemang och då finns det möjlighet att andra orter får en del grenar. Gävle är en hockeystad så det vore absolut möjligt att hålla den grenen i Gävle. En del andra större idrottsevenemang har man redan börjat hålla i olika regioner eller till och med olika länder.

– Ja, vi i Sverige är duktiga på att hålla större idrottsevenemang och har gott rykte som arrangörsland och Lindbergs uttalande om Östersund är väldigt intressant. Kulturministern har tidigare varit positiv till att få hit större internationella idrottsarrangemang och jag tror att många är positiva. Det gäller bara att göra en riktigt bra ansökan som står sig i konkurrensen mot de andra som söker.

Mer läsning

Annons