Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Raimo Pärssinen, 54 år...

...socialdemokratisk riksdagsledamot från Hofors. Du och många andra socialdemokratiska företrädare, har skrivit under ett upprop.

Annons

Vad är det för upprop ni skrivit under?

– Vi har skrivit under ett upprop mot den hat- och smutskastningskampanj som är riktad mot Mona Sahlin och som våra politiska motståndare driver.

Varför har ni gjort det?

– Vi ser ett mönster i de borgerliga partiernas agerande att sänka debattnivån genom förtal, fördomar och misstänkliggöranden där måltavlan är Mona Sahlin. Vi vill prata om jobben, rättvisan och välfärden i valrörelsen, inte hålla på med lögner och skitsnack!

Vem tror ni ligger bakom kampanjen?

– Bakom smutskastningen står borgerliga politiker och pr-byråer som är knutna till dem. Moderaterna har ju tagit hjälp av Carl Rowe som var George W Bush expert på ”negative campaigning” – det vill säga på att smutskasta motståndaren.

Hur kommer detta att påverka valrörelsen?

– Vår uppmaning till Moderaterna är att upphöra med personkampanjen mot Mona Sahlin och börja diskutera sakfrågor om jobben, välfärden och rättvisan så att inte valrörelsen hamnar i en negativ spiral där smutskastning och personangrepp står i centrum.

Mer läsning

Annons