Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håller ordning på Sätra

/
  • SOMMARLOVET KVAR. Viktor, Pontus och Elin gick direkt från skolavslutningen till sommarjobbet. De tycker att det är skönt att jobba i början av sommaren, så att man har hela lovet framför sig.

Nu är det sista veckan på jobbet för de här ungdomarna som jobbar hos Gavlegårdarna. De har fått hålla i ordning på studentområdet i Sätra.

– Att slänga saker är kul, säger Pontus Weinemo, som har hittat både kylskåp och soffor.

Annons

Under regniga dagar passar Gavlegårdarnas sommarjobbare på att inreda lägenheter. Till hösten kommer fler utbytesstudenter till Gävle och 47 lägenheter ska ställas i ordning åt dem i Sätra. Köksprylar bärs upp och monteras.

När det inte regnar får ungdomarna bland annat rensa ogräs och städa sandlådor, berättar de. Alla tre trivs bra med sina jobb.

– Vissa saker hade man gärna sluppit, som att sopa. Men det mesta funkar bra och jag gillar att måla, säger Pontus Weinemo.

Elin Lidén är hos Gavlegårdarna för tredje sommaren.

– Det är roligt, jag känner oftast de andra som jobbar här också. Tyvärr är det sista året för mig, nästa år är jag för gammal, säger hon.

För Viktor Carlsson är det första gången i år. Han är 16 år och har fler chanser att jobba hos Gavlegårdarna.

– Jag kommer att söka hit nästa år igen, säger han.

Fler än 800 personer sökte sommarjobben hos Gavlegårdarna. Drygt 80 av dem fick en plats.

– Under sommarperioden har vi väldigt mycket att göra ute i våra bostadsområden. Ungdomarna är en mycket viktig tillgång för oss, säger distriktschef Anders Bäckström.

 

Annons