Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsomässan: Medium och magiska drycker

/
  • Det är en rolig blandning på mässan, men alla utställare jobbar inte med vetenskapliga metoder, anser Anna Åkerdahl från Memira som jobbar med ögonlaser.
  • Hälsomässans arrangör Annika Wiberg testar en apparat som mäter skadliga proteiner i hennes kropp. Bredvid försäljaren Annika Knutsson.
  • Annelie Boström och Ewa Röjestål balanserar kundernas energier genom en kroppsbehandling som kallas auratransformation.

Utbudet bland utställarna är varierat, enligt arrangören Annika Wiberg.
– Vi kontrollerar inte utställarna, men hoppas att de håller vad de lovar.

Annons

Under lördagen och söndagen hölls Hälsomässan på Maxim med 32 utställare. Den första dagen kom 500 besökare.

Arrangören Annika Wiberg lyfter fram en utställare hon finner intressant. Hon lägger sin hand i en apparat som mäter dysfunktionella proteiner. Besökaren får sedan veta om personens ålder med tanke på dysfunktionella proteiner är högre eller lägre än ens riktiga ålder. Sedan försöker försäljaren Anneli Jansson från Morinda sälja en liter av en dryck för 450 kronor som ska trycka tillbaka dysfunktionella proteiner.

– Jag har druckit detta i tio år. Jag är 55 år gammal, men är nu som om jag var 22 år. När jag var 38 år var jag sjuk och min kropp var som om jag var 86 år, säger försäljaren Anneli Jansson.

Läs mer om Anneli Jansson här.

En annan utställare jobbar med ultraljud som ska förstöra fettceller och minska personens vikt.

En säljare har isländska örter som ska hjälpa mot ledvärk, migrän och dåliga fötter.

Mediumet Zhenita Philipson gav tio personer medial vägledning för 300 kronor i lördags.

– Jag kan känna människors relationer till deras anhöriga eller när något negativt håller på att hända. En gång förhindrade jag en olycka genom att jag gick ut till en plats och såg till att en person räddades. Det bultade i en ytterdörr och det var en signal från andar.

Hon lägger sina kort, spår mig och talar om familj, jobb och en ny relation.

I ett stånd bredvid står Anna Åkerdahl från Memira som jobbar med ögonlaser.

– Vi har varit med på mässan i flera år. Folk som är intresserade av våra tjänster kommer hit och bokar undersökningar. Våra tjänster är vetenskapligt testade. På mässan är det en rolig blandning och allt är inte vetenskapligt. Jag tror inte det påverkar vårt varumärke att vi finns här, säger Anna Åkerdahl.

Arrangören Annika Wiberg är entusiastisk.

– Folk som vill förbättra sin hälsa kommer hit och även utställarna lär sig mycket av varandra.

Annons