Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halv miljon till Gävleföretaget Webcoach

/
  • Niclas Carlson hoppas att bidraget ska göra att han kan nå fler kunder.

Niclas Carlson, 51, är Ockelbo-bo och grundare av tjänsten Webcoach, som har fått 500 000 kronor i utvecklingsbidrag av statens innovationsmyndighet Vinnova.

Annons

Grattis! Vad är det för tjänst?

– Det är en personlig tränare på nätet. Alla som har ett resultat eller provsvar, från doktorn eller testresultat, lägga in det och då matchar Webcoach det mot normalvärden och kravprofiler. Är det dålig kondition, då berättar den att du ligger lite under, tänker du bli bättre i hockey så berättar den att dina resultat pekar på det här. På så sätt så får man ihop träningsprogram som är resultatstyrda som kan användas till individuell träning.

Hur känns det att ha fått det här bidraget?

– Det är roligt att de tittar på det, de har tittat på över 1000 innovationsprojekt och har rankat detta topp 30, och tycker att metoden är enastående.

Vad kommer du att använda pengarna till?

– Att nå fler människor! Vi behöver programmera all information som vi samlat in manuellt, så det kan bli automatiseras istället. Användarvänligheten ska bli bättre. Det är 1500 användare idag, nästa steg är 100 000 och steget efter det är 200 000. Vi vill utöka och sprida oss men vi vill nå fler människor. Frölunda hockey använder till exempel detta för att utveckla sin träning.

Används tjänsten bara av idrottare?

– Nej, jag är kiropraktor och har en mottagning här i Gävle där jag använder delar av Webcoach till mina patienter. Med samma metoder som man tar fram världsstjärnor kan man rätta till livsstilen på vanliga människor.

Annons