Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han har betalat Getaways skuld

/
  • NYA TIDER. Gunnar Lagerman, FKP Scorpio, beklagar de uteblivna löneutbetalningarna efter den senaste Getawayfestivalen, men lovar att allt ska fungera ekonomiskt friktionsfritt efter att FKP Scorpio tagit över.
  • TILLBAKABLICK OCH FRAMTIDSHOPP. Getaway Rock Festival ska inte omgärdas av fler skandalrubriker, lovar Gunnar Lagerman från FKP Scorpio (längst till vänster). På torsdagen presenterades den kommande festivalens första artistsläpp. Medverkade gjorde bland andra Joakim Lundberg, Gävle kommun och Joey DeMaio från Manowar, festivalens stora dragplåster.

Skandalomsusade Getaway Rock Festival ska putsas i kanterna och ryktet återupprättas.

Gunnar Lagerman som representerar nya arrangören FKP Scorpio lovar dyrt och heligt att inga ekonomiska spörsmål ska drabba vare sig personal eller besökare i fortsättningen.

– Vi har betalt de återstående skulderna, säger han.

Annons

Lagerman uppger att FKT Scorpio pytsat in omkring 200 000 kronor för att lösa de akuta problemen med uteblivna löneutbetalningar.

– Enligt uppgift ska alla ha fått betalt nu, säger han.

Johan Skrealid, en av de ungdomar som tidigare inte fått lön, bekräftar att det börjat ramla in pengar.

– Det är en lättnad. Men summorna stämmer inte helt och jag känner till de som fortfarande inte fått betalt, säger han.

Skrealid har kontaktat tidigare festivalgeneralen Tomas Jernberg och bett om korrigering.

– Vi tänker invänta nya lönespecifikationer. Det verkar som om arbete som utförts efter festivalen, lite städning men mest pantsortering, inte finns registrerat, säger han.

Gunnar Lagerman säger att det är Tomas Jernbergs sak att se till att alla ekonomiska frågetecken rätas ut.

FKP Scorpio äger numera varumärket Getaway Rock Festival och är måna om att det i framtiden ska ge idel positiva associationer.

– Vi beklagar det som hänt, men sedan vi tagit över finns det inte på kartan att något liknande upprepas. Vi har ekonomiska resurser så att det räcker. 60 personer är anställda på huvudkontoret i Hamburg och omsättningen är 600 miljoner kronor. Även om en festival går back finns det pengar från andra arrangemang som kompenserar det, säger han.

Även Joey DeMaio, basist i den kommande festivalens dragplåster Manowar, uttrycker sitt stöd för den nya arrangören.

Mer läsning

Annons