Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tänker överklaga beslutet om äppelträdet – "Det har sysselsatt min skalle dagligen"

/

Äppelträdet får fällas, men en man är inte beredd att ge upp än.
– Jag har offrat så mycket tid och kraft på det här att det inte får ha varit förgäves, säger Rolf Selander.

Annons

UPPDATERAT 13 FEBRUARI.

Mark- och miljööverdomstolen har slagit fast att äppelträdet i Sofiaparken får fällas. Den tidigare domen överklagades av bland andra Naturskyddsföreningen. Efter det senaste beslutet finns ingen möjlighet att överklaga.

Men det finns en som tror sig kunna överklaga ändå. Rolf Selander heter han och är en av de som kämpat hårdast i kampen om äppelträdet. Han har tidigare skickat in en överklagan till Miljödomstolen. Den avslogs och han tror nu att det innebär en möjlighet att överklaga. Men tiden är knapp. Ungefär två veckor har han på sig att lämna in sin överklagan.

– Jag åker själv till Stockholm och lämnar den till Miljödomstolen om jag måste, säger han.

Han har lagt mycket tid och kraft på frågan om äppelträdet. På nätterna har han suttit i kuren och vaktat trädet. Han har överklagat och skrivit brev till regeringen. Han har skrivit insändare och granskat dokument.

– Det har sysselsatt min skalle dagligen, säger han.

Rolf Selander har svårt att sätta fingret på exakt vad det är som engagerar så med det 200-åriga äppelträdet. Han framhåller sitt intresse för naturen och känslan av att myndigheterna agerar maktfullkomligt.

Han har många synpunkter på hur utredningarna kring äppelträdet skötts. Bland annat misstänker han jäv, förfalskade avtal och bristande moral hos domaren i ärendet. Nu har han trappat upp kampen och vill att berörda ska känna till att en överklagan är på väg.

– Känner inte byggherren till att jag tänker överklaga kanske han går ut och hugger ner trädet i morgon bitti, säger han.

Nu har överklagan kommit in till Miljödomstolen, enligt Rolf Selander.

– De har meddelat att de tagit emot överklagan och att de ska ta itu med det.

Mer läsning

Annons