Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häng med in i Rias nya second hand i Gävle

På tisdagen invigdes Rias nya secondhand butik och kafé. En välfylld butik både med räkmackor, saker och kläder.

Annons

Mellan 5000-6000 klädesplagg har personal och volontärer på Ria packat upp. Mitt under sommaren har "Hela människan Ria" flyttat sin verksamhet second hand från den gamla postterminalen på Brynäs, in i Partykungens före detta lokaler på näringen i Gävle. Hela flytten tog 23 dagar.

Madelene Carlsson, butikschef.

– Vi har jobbat i flera veckor inför öppnandet. Hela min familj har hjälpt till och personal och volontärer har varit helt fantastiska under de här veckorna, säger Madelene Carlsson butikschef.

– Vi flyttade för att vi började bli trångbodda och nu får vi bättre plats. Vi får bland annat 30 stycken arbetsstationer så flödet blir mycket bättre och bättre arbetsmiljö,säger Madelene.

Utanför butiken står massor folk och väntar på att får komma in i de nya lokalerna. Musikern Jimmy Nordin spelar gitarr och sjunger. Det delas ut läskande cider till kunderna ut av personal från Ria.

Annika Tollebäck och Ove Johansson.

Ove Johansson från Ria har dagen till ära bytt ut den vardagliga kepsen till en svart hatt. Han får en stor kram av Annika Tollebäck som jobbar på Ria.

– Hoppas det bjuds på kaffe och tårta, säger Ove Johanson.

Rias second hand inviger nya butiken på näringen.

Det röda bandet klipps och butiken invigs av ordförande Lennart Sjögren och Butikschefen Madelene Carlsson. Äntligen får de ivriga kunderna komma in.

Först till kassan med ett par örhängen och en handväska är Per-Åke Åberg.

– Jag ville var den första kunden , skrattar Per-Åke. Jag handlar mycket här och man får mycket kärlek tillbaka från folket på Ria, säger Per-Erik Åberg.

Först till kassan var Per-Åke Åberg och handlar av Pia Christoffersson.

Gunilla Lövgren tycker att det är roligt med invigning och hon älskar loppis. Ett fynd tycker hon om vispen i burk hon hittade.

Ingrid Ehn fixar räkmackor.

Eva Gällstedt och Tomas Holmqvist testar de berömda räkmackorna.

Mer läsning