Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Har aldrig sett något liknande”

Den oreda och onykterhet som rådde i Guldbaren på Läkerol arena 27 november var värre än något annat som alkoholhandläggaren Margitta Fröberg sett när hon varit ute på kroginspektion.

– De flesta krogar i Gävle sköter sig, säger hon.

Annons

Fylla är det väl överallt, reagerar en del när de hör att Läkerol arena blivit av med sitt serveringstillstånd.

Men inte på den här nivån, menar Margitta Fröberg.

Guldbaren var proppfull, och många var ”överförfriskade”. Ingen personal tjänstgjorde ute i lokalen och de som fanns i baren hade fullt upp med att servera öl. Enligt lag ska det finnas en serveringsansvarig person på plats. När restaurangchefen Wille Löfqvist kom efter 10–15 minuter uppmärksammades han på att överförfriskade människor serverades, men gick enligt alkoholhandläggaren därifrån utan att vidta någon åtgärd. I nästa periodpaus fanns samma rejält berusade gäng på plats, och serverades ny öl. Ordningsvakten hade lämnat entrén så ingen kollade leg.

– Det är en otrolig brist, jättegrovt att inte göra något i det läget. En normal krögare hade sagt direkt ”Oj, det här har blivit fel” och styrt upp situationen, säger Margitta Fröberg.

Beslutet att dra in alkoholtillståndet bygger inte bara på nivån av berusning i lokalen en viss kväll, utan en rad olika brister, som att bolaget inte anmält att styrelseledamöterna bytts ut, att personalen inte hade överblick över lokalen, att åldersgräns inte kontrollerades vid entrén, och att bolaget tidigare varnats för att de inte upprätthållit åldersgränsen.

Mer läsning

Annons