Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är sommarens bästa träningsböcker – och två deckare för hängmattan

Njut av en god bok när du vilar ut i hängmattan efter en löprunda. Lisa Lundin tipsar om nio aktuella titlar som ger dig kunskap, inspiration och lust att träna. Och två deckare för den som föredrar spänning.

Annons

Vardagsjoggaren och bokhandlaren Lisa Lundin tipsar om hälsoböcker.

Lisa Lundin på Akademibokhandeln i Gävle både tränar och läser mycket. Fem dagar i veckan springer hon i den sköna naturen runt huset där hon bor.

– Det är så enkelt att bara springa ut, det uppskattar jag. Jag bor i Mackmyra och har några rundor som jag alternerar mellan. Det bästa med att löpträna är att komma ut i friska luften.

Hon läser minst lika ofta som hon springer och om hon ska vara ärlig föredrar hon deckare med historier som får pulsen att stegra.

– Jag läser jämt, det är avkopplande och spännande på samma gång. Ungefär som att se på en film.

Här tipsar hon om böcker som har anknytning till träning och hälsa. Böcker att njuta av efter löprundan i naturen eller som inspirationsläsning i solstolen på semestern. Som en bonus bjuder Lisa även på två heta deckartips.

– Jag tror att kroppen behöver både träning och böcker, säger Lisa. Löpning passar mig bäst, jag är ganska rastlös av mig och när jag springer får jag ta ut mig fysiskt. När jag läser får kroppen vila fast det samtidigt är spännande. Tänk att ligga i en solstol i skuggan med en smoothie och en god bok. Då mår man bra.

En picknickkorg med hälsoböcker och två deckare.

”Vardagsträna” av Leila Söderholm. Om att träna enkelt hemma med bara handduk och sjal.

Enkelheten är Leilas grundtanke. En bok om lättfixad och smart vardagsträning för dig som vill komma igång. Med övningar som kan utföras överallt. Perfekt för dig som vill ha en lättare träning att ta med på semestern.

Träna enkelt hemma med en handduk och en sjal.

”Den magiska milen” av Maria Akraka. Om att förbättra sin löpning vecka för vecka.

Omfattande och personligt skriven av ett löparproffs. En bok för dig som redan håller på med löpning eller som vill komma igång. Innehåller även träningsprogram samt tips, inspiration och matnyttiga fakta som gör dig till en snabbare löpare.

Inspiration och tips från ett löparproffs.

”Yoga Girl” av Rachel Brathen. Om att finna lycka och leva med öppet hjärta.

Yoga Girl berättar personligt om en resa under en kaotisk tonårstid, men också om livet som yogainstruktör. Hon vill få oss att omfamna världen som ett äventyr. Svenskan Rachel Brathen har över 1,5 miljoner följare på Instagram.

Personligt av Instagram-stjärnan.

”Starka former” av Olga Rönnberg. Om träning för mage och rumpa.

Back to basics. Här får du hjälp att hitta kontakten med sätet och magen för att bygga starka former. Rekommenderas för den som vill fokusera på mage och rumpa. Passar både nybörjare och träningsvana.

När du vill fokusera på utvalda kroppsdelar.

”Yoga – fysisk och själslig detox” av Karin Björkegren Jones. Om meditation och ayurveda.

Här handlar det om att yoga i både nöd och lust. En bok för den som vill titta in i yogans förtrollande och utmanande värld. Med bilder från Sverige och Indien och unika recept.

Titta in i yogans förtrollande värld.

”Bodylicious!” av Julia Fors & Sofi Fahrman. Hur man får sin drömkropp.

Massor med inspirerande och roliga recept och tips om hur man ökar motivationen till att träna. Den innehåller också enkla övningar att göra hemma med tillhörande kost- och träningsschema.

Ökar motivationen.

”Energibollar” av Kate Turner och Annie Nichols. Med proteinrika recept för ökad livskraft.

Vill du ha en extra kick efter träningen eller undvika eftermiddagssvackan? Då är det här boken för dig. Proteinrika recept med hälsosamma ingredienser för ökat välbefinnande.

Undvik eftermiddagssvackan med en boll.

”Löparglädje” av Rune Larsson. Om att gå från motion till distans.

En pocketbok av en av Sveriges mest kända ultradistanslöpare. Som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet av löpningen. Runes filosofi är att löpning ska vara enkelt. Här får du idéer till nya löppass och konkreta råd om strategier inför olika lopp.

Erfaren kunskap och filosofi.

”Hälsosmoothies” av Eliq Maranik. Om hälsodrinkar för alla smaker.

Vill du boosta din kropp är det här boken för dig. Med recept på hälsosmoothies som ger energi. I alla tider har människan ätit frukt, bär och grönt för att må bra, men i dag äter många för lite av ämnen som kroppen behöver. Här finns hälsodrinkar för alla smaker.

Boosta din kropp.

Lisas deckartips som sommarbonus:

”Älskaren från huvudkontoret” av Camilla Grebe. När ingenting är som det först verkar vara.

Någon har satt en viss typ av kidnappningar i system. Allt fler försvinner och alla ställs inför samma ultimatum. När ett mönster börjar anas är det långt värre än man någonsin har kunnat föreställa sig.

Värre än man kan föreställa sig.

”Ole Dole” av M.J. Arlidge. Samma ultimatum för alla, en får leva, en ska dö.

En älskare försvinner lika oväntat som han dök upp. Strax efter hittas en kvinna bestialiskt mördad i hans bostad. En psykologisk deckare med många bottnar.

Psykologisk spänning med många bottnar.

Mer läsning