Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är tjejerna som aldrig förlorar

/
  • Lisa Stjärnström och Julanda Ågren (i mitten) skötte svarandet med god hjälp av resten av laget när IK Sätra deltog i Lilla Sportspegelns
  • Hurra! IK Sätras tränare Håkan Ågren jublar tillsammans med tjejerna i laget när de deltar i direktsändningen av
  • Hurra! IK Sätras tränare Håkan Ågren jublar tillsammans med tjejerna i laget när de deltar i direktsändningen av

Det började med ett rejält underläge mot killarna från Örnsköldsvik. Men IK Sätras tjejlag visade kämpaglöd och vände "Lillatävlingen" i Lilla Sportspegeln. Jublet visste inga gränser.

– Det var jättekul, säger Lisa Stjärnström.

Annons

IK Sätras flickor, födda -00 är inte så vana vid att förlora. De har spelat fotboll ihop i tre år och vunnit alla matcher utom två. En av dem var oavgjord. På måndagen tävlade de mot jämnåriga pojklaget BK Örnen från Örnsköldsvik i Lilla Sportspegelns "Lillatävlingen" i Svt. Tävlingen är uppdelad i de tre grenarna fotbollsstraffar, frågesport och basketstraffar och det gäller att samla på sig så många poäng som möjligt. Ganska länge såg det ut att bli tjejernas andra förlust någonsin efter att de hamnat i underläge 0-4 efter fotbollsstraffarna.

Lagets två deltagare i studion i Stockholm, Sara Sjökvist och Nora Bogren, fick dock stor hjälp av lagkompisarna som svarade på frågor via telefonlänk från Högskolan i Gävle.

– Jag är nervös, jättenervös för att vi ska förlora eller inte svara rätt på frågorna, sade Julanda Ågren inför sändningen.

Hon och Lisa Stjärnström skötte svarandet med god hjälp från resten av laget.

Det gick galant och efter frågesporten hade underläget krympt till 4-6 inför basketstraffarna. Där visade sig Sara Sjökvist och Nora Bogren vara omutliga och utklassade killarna med 6-1. När slutsiffrorna 10-7 till IK Sätra stod klara visste jublet inga gränser i högskolans aula. Tjejerna samlades i en stor ring och hurrade och sjöng: "Vi är Sätra och vi är bäst, åååh Sätra".

Priset förutom äran blev 1 000 kronor till lagkassan.

– Det var kul. Nu vill vi ha en lagfest och åka till Gothia cup, säger Julanda Ågren.

Lagledaren Eric Pihlstrand berättar att han anmälde laget till att vara publik i Lilla Sportspegelns studio. Att de blev utvalda till att delta i tävlingen blev en rolig bonus.

– Men det är bra för gemenskapen och lagkänslan, säger han.

Mer läsning

Annons