Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här blir det fler affärer

/
  • SYMBOLISKT SPADTAG. Piotr Nowak, TK Development och Gävles kommunalråd Per Johansson (S) inledde på torsdagen bygget av den tredje etappen av nya Hemlingby köpcentrum.

Spaden har satts i marken för etapp tre av Hemlingby köpcentrum.

Totalt rör det sig om tre byggnader på sammanlagt 30 000 kvadratmeter.

Annons

På torsdagen tog Gävles kommunalråd Per Johansson (S) det första symboliska spadtaget av det som ska bli den tredje etappen av Hemlingby köpcentrum – mellan Jula och motorvägen.

På sikt ska det bli tre helt nya fastigheter. Först ut är det som nu börjar byggas – ett handelskomplex på 8 200 kvadratmeter.

Det ska rymma Jysk, ÖB och Rusta. Förhandlingar pågår även med en sporthandlare vars koncept i dag inte finns i Gävleområdet. Det är även aktuellt med en djuraffär i huset.

Det är danska bolaget TK Development som står bakom bygget av fastigheten. Det ska vara klart att öppna 25 oktober i år.

– Gävle är en handelsstad. Att de här företagen vill etablera sig här är ett kvitto på att det finns utrymme för mer handel, säger Per Johansson.

För de andra två fastigheterna som ska byggas i området finns ännu inga hyresgäster klara. Men kedjor inom hemmafix och matvaror har visat intresse.

Däremot är det klart att Max planerar en restaurang i anslutning till den nya rondell som håller på att byggas vid platsen.

Mer läsning

Annons