Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan tomten göra fynd

/
  • Tobias Rosén (till vänster) och Mike Davenport gjorde i ordning Polhemsskolans ljussal i går. I dag är det dags för den årliga bytesmarknaden som Friluftsfrämjandet anordnar.

Har du gamla skidor eller hockeyutrustning som står och skräpar i garaget?

I dag kan du sälja dina avlagda prylar på Friluftsfrämjandets årliga bytesmarknad på Polhemsskolan.

– Nytt för i år är att det är gratis inträde för de som ska handla, och så har vi julmarknad på våning två, berättar Tobias Rosén.

Annons

Borden står uppställda i fem långa rader och Friluftsfrämjandet är redo för dagens anstormning av second hand-fyndare.
Bytesmarknaden pågår mellan klockan 10-14 och den går av stapeln samtidigt som julskyltningen varje år. Tobias Rosén, från den arrangerande föreningen, berättar att många köpare återkommer som säljare några år senare.
Nytt för i år är att alla som ska handla går in gratis, medan de som vill tjäna en hacka får betala en mindre peng för en plats på borden.
– Och så kommer vi ha julmarknad med hantverk och godis på våning två, berättar Tobias Rosén.
Populäraste platserna är förstås längst fram vid ingången och så längst bak så man kan ställa skidor och liknande mot väggen. Och apropå skidor, så invaderas Polhemsskolans ljusgård av alpinutrustningarna.
– Alpina grejer och hockeygrejer är populärast, säger Tobias Rosén och fortsätter:
– Men det känns som att intresset ökar hela tiden för att köpa begagnat. Det är ju bra rent ekonomiskt men jag tror också att folk tänker lite på miljön, säger han.

Mer läsning

Annons