Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska Hemlingbys tre nya butiker stå klara nästa år

/
  • Bygger affärshus. De tre butikerna Rusta, Jysk och Överskottsbolaget kommer att fylla 6300 kvadratmeter i det affärshus som nu ska byggas i Hemlingby.

Rusta, Jysk och Överskottsbolaget. Nu är det klart att de tre stora kedjorna flyttar till Hemlingby köpcentrums nya köpkvarter nästa år. Och efter semestern blir det sannolikt klart med ytterligare en aktör.

Annons

Kedjorna fyller tillsammans ut cirka 6 300 av totalt 8 200 kvadratmeter butiksyta i affärshuset som det danska projektutvecklingsföretaget TK Development planerar till nästa höst.

– Vi har valt att hyra ut först en tillräcklig grad för att vi ska kunna gå vidare och sätta igång byggenskapen, vilket vi gör i höst, säger Per Edstam, chef för projektutvecklingsavdelningen.

– Men vi har 1 900 kvadratmeter kvar som vi sannolikt kommer att skriva kontrakt på direkt efter semestern.

Kan bygga ännu en butik

Affärshuset ska ligga mot Spängersleden, efter det affärshus som Julas fastighetsbolag planerar för. TK Development har även option på marken intill och där får affärshuset bli så stort som 16 000 kvadratmeter.

– Vi har en tänkt huvudaktör som är det snabbaste och enklaste spåret. Då skulle den aktören ta hela byggnaden på den tomten. Men vi för diskussioner med flera, tiden är också viktig för oss, konstaterar Per Edstam.

Flyttar befintliga butiker

Ingen av de tre aktuella kedjorna öppnar nya butiker, utan flyttar befintliga butiker i Gävle. Rusta flyttar sin butik på Marielundsvägen, Överskottsbolaget från Skolgången och Jysk från Atlasgatan.

Rustas marknadschef Lisa Pers-Ohlsén anger bland annat bättre läge och bra omgivning med annan handel som anledningar till varför butiken flyttas till Hemlingby.

Mer läsning

Annons