Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårt tryck på sjukhuset

/

Vintern är just nu tuff mot Gävle sjukhus. Både kräksjuka och halkolyckor ställer till det.

– Använd broddar! uppmanar vårdenhetschefen Anette Lund.

Annons

Det luriga vintervädret ar gett hala vägar lett till att många fallit och skadat sig de senaste dagarna. På akutmottagningen har det kommit in många personer med brutna höfter, fotleder och handleder.

Det har lett till att sjukhuset tvingas ställa in en del planerade operationer för att hinna med de akuta.

– Det som kan vänta får vänta men det vi måste operera opererar vi, säger Anette Lund som är chef för läkarna på ortopeden i Gävle.

Men det är inte bara halkan som ställer till det – även vinterkräksjukan har kommit in på sjukhuset.

Flera vårdavdelningar på Gävle sjukhus har fått in den smittsamma sjukdomen och för att förhindra att den sprids har patienter fått isoleras och vårdsalar stängas på bland annat akutvårdsavdelningen och hjärtavdelningen

– Det är allvarligt eftersom det handlar om två nyckelavdelningar och det gör att vi tappar viktiga vårdplatser, säger chefsläkaren Per Wessén.

Under måndagen fick patienter vårdas i korridorer men på tisdagen lyckades man minska trycket något genom att bland annat skicka hem patienter på permission över natten och genom att skicka hälsingepatienter till sjukhusen i Bollnäs och Hudiksvall för eftervård. Dessutom har vissa mindre operativa ingrepp fått skjutas upp tills vidare.

Mer läsning

Annons