Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hasch visste inget om förslaget

/

Förslaget att lägga ut mer omsorg på entreprenad har inte varit uppe till diskussion bland Gävles socialdemokrater.

Det säger arbetarekommunens ordförande Peter Hasch som inte kände till att ett sådant beslut stod inför dörren.

Annons

De närmaste dagarna kommer det verkställande utskottet i Gävles socialdemokratiska arbetarekommun att diskutera förslaget i omvårdnadsnämnden om att lägga ut mer hemtjänst och gruppbostäder på entreprenad.

– Jag är inte helt informerad kan jag säga. Vi har inte haft någon diskussion i partiet om just det här, att lägga ut mer entreprenader. Våra politiker i nämnden har inte någon skyldighet att lyfta frågan inom partiet om det håller sig inom vårt kommunalpolitiska program, och där står det ingenting om mer eller mindre entreprenader så de har full frihet att besluta om det här, säger Peter Hasch.

Han kände till att omvårdnadsnämnden jobbar med ett stort besparingsprogram och att det även fanns diskussioner om fler upphandlingar, men blev överraskad av att ett beslut ska tas redan på onsdag.

Inom partiet finns olika åsikter om hur mycket kommunal verksamhet som kan läggas ut på företag, och hur långt man bör sträcka sig för att spara pengar.

– Jag vill inte uttala mig i sak just nu. Det allra viktigaste är att vi har kontroll över kvaliteten och att det är vi som bestämmer hur mycket folk ska få hjälp med, säger Peter Hasch.

Annons