Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästarna gör Jenny glad

/
  • DRÖMJOBB. Jenny Sundström står mellan shetlandshästarna Rasmus och Botino . Två lugna hästar som är vana att bli ompysslade av både barn och vuxna.HELA GÄNGET. Från vänster Erika Eriksson, 31 år , arbetshandledare Kerstin Larsson, Michael Norgren, 32 år, Max Bullerjahn, 22 år, och Jenny Sundström, 31 år ( i hagen).LÄRT SIG NYTT. Michael Norgren njuter i höstsolen. Han trivs bra med att arbeta med varmblodet Inkasso. ”Jag har lärt mig att köra hästarna här, det är avslappnande”, säger han.
  • Ny. Max Bullerjahnhar nyligen börjat. Förutom ett stort intresse för bilar tycker han också om djur och natur.
  • LÄR UT. Arbetshandledaren Kerstin Larsson hälsar på varmblodet Inkasso.

Hästarna gör Jenny glad.

Hon är en av fem funktionshindrade som går på dagverksamheten vid ponnytravet i Gävle.

– Jag vill jobba med hästar i framtiden, gärna här, säger Jenny Sundström, deltagare i daglig verksamhet.

Annons

”Travet” är en av kommunens många dagliga verksamheter för funktionshindrade. Jenny är en av fem som varit med från början när ”Travet” öppnade förra året. Här hjälper hon till att sköta om hästarna vid ponnytravet.

– På morgonen börjar jag med att dela ut hö och att ta ut hästarna i hagen, säger hon.

Dagarna kan se olika ut för deltagarna. Programmen är anpassade efter både förmåga och intressen. Några är här heldagar och andra halvdagar. Förutom att sköta om hästarna, rensar de i rabatter och plockar skräp efter besökarna på travdagarna.

Van hästtjej

Jenny och de andra brukarna tar tillsammans hand om åtta hästar. En nionde är snart på väg. Förutom att jobba här, går Jenny en vuxenkurs i ponnytrav på fritiden. Något som hon har både nytta och glädje av på dagarna.

Som barn red hon ibland på sin pappas travhästar. Intresset för hästar väcktes innan hon började här. Men någon favorit har hon inte.

– Jag tycker om alla, säger hon.

Annons