Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästens tvingas flytta efter mögelskador

/
  • uppgiven. Hästens sängbutik i centrala Gävle har mögelskador i källaren och tvingas nu flytta till nya lokaler. Samtidigt har en tvist uppstått med hyresvärden Diös och butiksägaren Sebastian Rosendahl har stämt bolaget på en halv miljon kronor.
  • flyttar. Hos Hästens sängbutik i Gävle håller man nu på att packa ihop allt som ska tas med till de nya lokalerna. Butiksägaren Sebastian Rosendahl hoppas kunna slå upp portarna till den nya butiken på Skolgången i Gävle i mitten på februari.

Sängar för en halv miljon kronor har förstörts av fuktskador i Hästens sängars butik i Gävle.


Efter en långdragen tvist med hyresvärden tvingas nu butiken stänga och flytta till andra lokaler.

Annons

I december 2007 öppnade Hästens sängbutik på Norra Rådmansgatan i centrala Gävle. Men redan i mellandagarna började problemen.

– Någon klagade på att det luktade illa, säger butiksägaren Sebastian Rosendahl.

Han upptäckte då att källaren hade drabbats av allvarliga fuktskador, troligen orsakade av trasiga dagvattenrör i väggarna.

Kommunens miljöinspektör har konstaterat att det kan vara hälsovådligt att vistas i källaren på grund av svartmögel. Övervåningen har dock varit förskonad och butiken har kunnat ha öppet som vanligt under ett år, då källaren varit inplastad. Butiken har inte haft några lagersängar utan alla har beställts direkt till kunden och aldrig förvarats i källaren.

Men nu har tvisten med hyresvärden Diös gjort att Sebastian Rosendahl sagt upp lokalen och dessutom stämt Diös på en halv miljon kronor.

– Det enda jag har begärt är kompensation för de kvadratmetrar som jag inte har använt och en del sängar. Men det är ingen som lyssnar.

Han har erbjudits 33 000 kronor i ersättning.

– Men det täcker inte ens elräkningen för när de hade åtta element stå här för att torka upp.

Sebastian Rosendahl har nu tvingats ta extra lån, men planerar att öppna butiken på nytt på Skolgången i Gävle i mitten på februari.

Diös fastighetsförvaltare Mikael Hedh vill inte kommentera deras roll i frågan.

– Det stämmer att vi har en tvist. Men jag vill inte uttala mig i det här skedet utan vi sköter det här mellan oss. Vi jobbar vidare för att hitta en lösning.

Mer läsning

Annons