Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HD granskar knarkdom mot Gävlekrögare

Annons

Högsta domstolen har bestämt sig för att titta närmare på domen mot den före detta Gävlekrögaren som fick tio års fängelse för grovt narkotikabrott. HD vill höra riksåklagarens uppfattning om översättningen av ett avlyssnat samtal.

Tre av de fem som dömdes för en av de största narkotikautredningarna som Gävlepolisen gjort överklagade domarna till HD. I går fick två av dem avslag – HD ger inte prövningstillstånd och därmed fastställs fängelsedomarna.

Men när det gäller krogägaren från Gävle blev det inget avslag direkt. I stället begär HD ett yttrande från riksåklagaren om överklagandet.

– Jag tycker att jag lämnade svar på alla frågor om översättningarna redan under rättegången. Men HD ska naturligtvis få alla information man frågar efter, säger åklagaren vid internationella åklagarkammaren, Lars Hedvall.

Knarkaffären avslöjades i december 2009. Polisen slog till när en bil fylld med narkotika levererades till Stockholm. Gävlekrögaren var på plats och dömdes för att ha beställt narkotikan. Han har hela tiden nekat och hävdar att han inte kände till innehållet i bilen.

I överklagande har hans advokat ifrågasatt stora delar av bevisningen, bland annat domstolens tolkning av de kodord som använts under de avlyssnade telefonsamtalen.

Mer läsning

Annons