Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heja, Gefle IF!

/
  • De hängivna GIF-fansen. Fr v Bonita Karlsson, Tova Karlsson, Eric Stefansson och Per Linderdahl.

I dag gäller det. Är det här dagen då GIF åker ur allsvenskan efter fem år eller blir det dagen då laget får en möjlighet att hålla sig kvar genom kvalspel?

Annons

– Usch, det är väldigt nervöst nu, suckade Bonita Karlsson, en av GIF:s mest hängivna supportrar.

På söndag morgonen for hon och ett trettiotal andra supportrar i väg till Göteborg per buss. Väl på plats i Göteborg kommer de att stråla samman med GIF-supportrar i exil för att förhoppningsvis bli en mäktig klack. Med sig har de flaggor och banderoller och hejaramsor i mängder.

Det är självklart för Bonita och de övriga att vara på plats, i princip är det bara den egna begravningen som skulle räknas som giltig bortförklaring för att inte stå och heja på sitt lag.

– När vi hörs och syns på läktaren att vi stöttar vårt lag så skärperspelarna till sig nån extra procent. Därför är det så viktigt att vi är på plats, säger Per Linderdahl, även han en hängiven GIF-are.

Supporterklubben Skye Blues har drygt hundra medlemmar, de allra flesta är män. Bonita Karlsson är en av få tjejer.

– Vi är ett bra och sammansvetsat gäng i klubben, säger Bonita.

Ordförande Eric Stefansson hade hoppats att fler fans skulle åka med till Göteborg.

– Men det är klart att det är långt att åka och vi kommer inte hem till Gävle förrän halv tre natten mot måndag, säger Eric, som själv tagit sovmorgon från jobbet på måndag.

Bonita tror att matchen slutar oavgjort, men i sitt hjärta hoppas hon på seger.

Om GIF blir hängande på gärdsgårn och måste kvalspela, ja då är det bara att en sak som gäller för fansen - att vara på plats i Sundsvall på onsdag. Supporter är man både i med- och motgång.

– Då är det viktigare än någonsin att vi finns där och stöttar. Då måste alla komma!

Mer läsning

Annons