Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helges: "Vi startar internationell musikfestival"

/
  • Molly Sandén började sin karriär på Helges i Andersberg.

Helges ska få 300 000 kronor av kommunen för att arrangera en internationell musikfestival i augusti 2015.

Annons

– Det känns helt fantastiskt. Vi har inspirerats av andra festivaler i Europa och tänker oss deltagare från Rumänien, Tyskland, Ukraina, Italien och Spanien. Det blir både sångtävlingar, konserter och gala, säger Johan Jämtberg, producent vid Helges Sångstudio.

Det var en enig kommunstyrelse som sa ja till Helges idé om festivalen under tisdagen. Men Johan Jämtberg flaggar redan nu för att det är oklart hur det blir med en festival till 2015.

– Vi får meddela kommunen det. Beskedet nu kom rent sent, så vi får se hur det blir 2015. Många runt om i Europa har redan bokat upp sommaren nu.

Nu finns två alternativ. Antingen kan Helges ordna en mindre festival 2015 för 20-25 deltagare från Europa, det är oklart var festivalen skulle hållas. Eller så satsar de direkt på en större festival 2016 med omkring hundra deltagare i Konserthuset med inbjudna skolklasser.

– Det skulle kunna hållas svenska uttagningar för att vara med på festivalen. Det här skulle kunna bli en tradition som sätter Gävle på kartan när det gäller ungdomskultur, säger Johan Jämtberg.

Här hyllas Helgesartisterna av prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.

Mer läsning

Annons