Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helikoptrar ska söka efter Deber Rashid

Gävlepolisen har nu beställt helikoptrar för att söka efter försvunne Deber Rashid. På onsdagen tar Efterlyst upp fallet i tv. Debers mamma Bayan Abdullrahman är missmodig.

– Ingenting händer. Det är som det är, säger hon.

Annons

Fram till natten till måndag 18 april finns det samstämmiga uppgifter om var Deber Rashid fanns och vad han gjorde. Han sågs senast kl 02.30 vid korsningen Waldenströmsgatan–S Fiskargatan. Sedan dess är han spårlöst försvunnen.

Han hade varit på en fest på Ladugatan. Han var berusad och inblandad i ett bråk med några andra killar strax före. Ingen av dem misstänks ha med försvinnandet att göra. Deber lämnade kvar sin jacka, sin plånbok och sin mobiltelefon. Han bor i samma kvarter där han försvann.

Polisen fortsätter att hålla förhör med personer som skulle kunna veta något om försvinnandet. Hittills har ett 90-tal förhör hållits, och polisen har namn på fler personer som ska ha funnits ute i området under natten som också ska förhöras.

Ett annat spår i sökandet är Gavleån, som ligger ett par kvarter bort från platsen där Deber försvann. Där Södra Fiskargatan slutar mot ån finns en öppning i staketet och en trappa ned mot vattnet. Men ingen människa har sett Deber i närheten av ån.

Polisen har låtit specialtränade hundar söka från båt i området, men det är ännu för hög vattenföring i ån.

Nu har polisen bokat in en sökning över Gavleån och Inre fjärden med rikspolisens helikoptrar.

– Vi vet inte när det kan bli av, det beror på när de har tid att genomföra uppdraget, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman.

På måndagen träffade TV3:s Efterlyst Deber Rashids anhöriga i Gävle. Efterlysningen sänds på onsdag kväll, men i TV8 på grund av hockeysändningen i TV3.

Mer läsning

Annons