Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellre akrobatik än addition för Johanna från Gävle

/

Medan många söker sig till teoretiskt inriktade utbildningar går 16-åriga Johanna Nordström, Gävle, sin egen väg. Hon är nu en av 16 elever som antagits till Vasaskolans estetiska program med inriktning mot cirkus.

Annons

Det varma vädret har övergått i regn när vi möter upp Johanna Nordström men det hindrar inte henne från att stråla som en sol. Idag kom nämligen beskedet att hon antagits till sitt förstahandsval till gymnasiet, Vasaskolans utbildning med inriktning mot cirkus.

– Jag har hållit på med gymnastik sedan jag var 4 år och tanken på att söka till cirkuslinjen kom nog därifrån. Jag har fått tips om att jag skulle passa och mina två gymnastiktränare som gått där har gett mig lite "inside information", säger Johanna med ett leende.

För att antas till utbildningen krävs inte längre att man som tidigare genomgår speciella inträdesprov, det är betygen som styr, berättar Johanna, däremot fick hon och de andra som sökte möjlighet att testa på olika aktiviteter under en prova-på-dag.

– Jag hoppas på kul! Att inte vakna och känna jag orkar inte gå till skolan. Det känns roligare med en blandning än med bara matte och engelska.

I framtiden tycker Johanna att det vore roligt att jobba på cirkus men att det nog inte är något man orkar med i längden. Däremot känner hon till att andra som gått cirkuslinjen fått möjlighet att åka till Turkiet och jobba med underhållning och det är något som lockar även henne.

– Varmt land och kul jobb. Det skulle vara en dröm!

 

Mer läsning

Annons