Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlingbystugans restaurang stängd

/

Hemlingbystugans restaurang har stängt. Anledningen är dålig ekonomi, uppger Johan Öholm på kommunens kultur- och fritidsförvaltning.
Bolaget har stora skulder och föreslås i nästa vecka bli av med sitt alkoholtillstånd.

Annons

Det var för snart tre år sedan som Christina Mablin tog över Hemlingbystugan. Den förra arrendatorn hade då hoppat av i samband med att kommunen chockhöjde hyran för anläggningen.

Christina Mablin fick strida i mer än ett halvår för att få alkoholtillstånd och övervägde att ge upp utan ett sådant. Men efter många turer mellan socialnämnd och länsrätt fick hon rätt att servera alkohol i en del av restaurangen på kvällstid.

Under tiden hon drivit Hemlingbystugan har Christina Mablin, som själv är utbildad massör och näringsterapeut, utökat utbudet av massage- och spabehandlingar.

Dålig lönsamhet

Men lönsamheten har varit dålig. Bolaget har hittills i år restförts för skatteskulder tre gånger. Två av dessa har reglerats, men den tredje finns kvar och har under året vuxit från 140 000 till nästan 190 000 kronor.

På grund av skulden är förslaget till socialnämndens möte nästa vecka att dra in bolagets tillstånd att servera alkohol.

Men nu visar det sig att restaurangen i Hemlingbystugan redan har stängt igen. Bara bastun och kaféet har öppet.

Arbetarbladet sökte i går Christina Mablin utan att nå henne, men Johan Öholm, friluftslivschef på Kultur och Fritid, bekräftar att restaurangen stängt för gott.

– Hon meddelade ganska tidigt att det inte gick så bra, säger han.

Nu måste kommunen hitta en ny arrendator till Hemlingbystugan.

Mer läsning

Annons