Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemtjänstanställd åtalas för stöld

När den 77-årige mannen gick på toaletten försvann 1 320 kronor från hans plånbok.

Nu åtalas en anställd inom hemtjänsten för grov stöld.

Annons

Den 25-årige mannen som jobbade hos 77-åringen förnekar bestämt att det skulle vara han som stulit pengarna. Trots det lämnade han ett par dagar efter stölden ett kuvert med just 1 320 kronor i mannens brevlåda.

Han uppger att han gjorde det eftersom han fått reda på att han var misstänkt för stölden. Även om han själv säger att han inte tagit pengarna valde han då att betala mannen den summan för att undvika en polisanmälan. Han ska ha tagit pengar från sitt eget konto och gett honom.

Men kontoutdragen visar att några sådana uttag inte gjorts från mannens konto under dessa dagar. Åklagaren tror därför inte på hans förklaring.

Enligt den 77-årige mannens vittnesmål försvann pengarna i samband med att den 25-årige hemtjänstanställde var i hans lägenhet. Medan den äldre mannen gick på toaletten frågade 25-åringen var plånboken fanns och senare på kvällen upptäckte han att pengarna var borta.

Nyligen åtalades även en kvinnlig anställd inom hemtjänsten för att ha stulit från två äldre personer som hon jobbat hos.

Mer läsning

Annons