Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett i hyttan igen

/
  • Svenska mästare i Axmarbruk. Mike and the Strangers spelar tillsammans med legenden Rayburn Anthony och Linda Gail Lewis i hyttan på fredag.

I kväll blir det hett i Axmarbruks hytta igen. Amerikanska countrylegenden Rayburn Anthony uppträder, liksom Linda Gail Lewis med band, och de tidigare svenska mästarna i country, Mike and the Strangers, finns också på scenen.

Annons

– Ja, det sista järnet lämnade hyttan 1924, men nu är det dags att ge järnet här igen, skrattar Jan Siljeroth, en av arrangörerna från föreningen Hyttan.

Kulturupplevelserna med konst och musik i området breddar vägen för nästa års väntade utnämning till Gästriklands första kulturreservat.

Den genuina miljön som nu blir platsen för några av countrymusikens pärlor, kommer att få häftig ljussättning och ljudet väntas bli kanon.

Eftermiddagen fylls av dans; uppvisning av squaredance från Söderhamn, och linedance från Hamrånge. Mat och dryck serveras under hela tiden.

Först ut på scenen kommer sedan legenden Rayburn Anthony, 72.

– Han är ju den som är född med vår musik, med själva ursprunget, förklarar Micke Fredriksen, sångare i Mike and the Strangers. Han berättar också att hans band kommer att göra några låtar tillsammans med Rayburn innan de själva spelar sin musik.

2006 blev Mike and the Strangers svenska mästare i country, men det finns utrymme för både rock och blues i deras framträdande i hyttan.

Sist ut är Linda Gail Lewis, Jerry Lee Lewis lillasyster, och med sitt band bakom sig så tror arrangörerna att det här blir en kväll att minnas.

Publiken begränsas till 400 stycken, och biljetter finns i Gävle, Söderhamn och Hamrånge.

– I mån av biljetter kvar, så säljer vi även vid dörren, tillägger Jan Siljeroth.

Mer läsning

Annons