Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historisk skejtdejt i Gävle

/
  • Novis. Armint Xasraw är helt ny på brädan, han blev genast såld. Här får han hjälp av No Limit-skejtaren Vicky Malmgren.
  • Novis. Armint Xasraw är helt ny på brädan, han blev genast såld. Här får han hjälp av No Limit-skataren Vicky Malmgren.
  • Novis. Armint Xasraw är helt ny på brädan, han blev genast såld. Här får han hjälp av No Limit-skataren Vicky Malmgren.
  • Turnéledare. Ida Östensson är turnéledare för Crossing Boarders och en del av det svenska teamet No Limit. Det var hon som hittade kanadensiska Skritboarders och tog den första kontakten.

Sveriges och Kanadas bästa kvinnliga skateboardåkare besökte Gävle på torsdagen.

– Det är världshistoriskt, det är första gången två tjejteam har ett utbyte, säger Ida Östensson, turnéledare.

Annons

Sex skejtparker i Kanada är avbockade, Gävles park var den andra i Sverige. Stoppet i Gävle var ingen slump, Ida Östensson är turneledare för Crossing Boarders, som turnén heter.

– Vi ville stanna här, det är en stor skejtscen i stan. Men få tjejer åker. Jag vet att killarna här är positiva till att tjejer ska skejta, säger Ida Torstensson.

Med på turnén är det svenska skejtteamet No Limits och kanadensiska Skirtboarders.

Innan uppvisning och tävling i bästa trick var det workshop. Skejtsugna tjejer och killar fick chansen att prova på att åka bräda. Yngst var förmodligen fyraåriga Armint Xasraw. Han fick hjälp av Vicky Malmgren, från det svenska teamet No Limit.

– Han är ett framtida proffs.

När de turnerande skateboardåkarna skulle visa vad de gick för vägrade Armint först att lämna ytan, men övertalades snart av sin nya mentor Vicky Malmgren.

Tyvärr fick uppvisningen en abrupt paus, Louise, en av de kanadensiska åkarna slog huvudet mot betong och skadade sig.

Hon kördes snart till akuten och showen kom igång igen.

Mer läsning

Annons