Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högskolan har säkrat kvaliteten

Socionomutbildningen i Gävle får godkänt. Högskoleverket tycker att kvaliteten på utbildningen har stärkts och därmed har kraven för att utfärda socionomexamen uppnåtts.

Annons

2009 granskade Högskoleverket landets Socionomutbildningar. Sju av totalt 16 utbildningar hade så pass allvarliga brister att tillståndet för att examinera socionomer höll på att dras in.

Vid tiden för granskningen var socionomutbildningen i Gävle relativt nystartad och en hel utbildningsomgång hade inte hunnit genomföras. Utvärdering blev därför inte komplett men nu har Högskoleverket följt upp socionomutbildningarna och Gävle klarar kraven.

Men trots att utbildningens kvalité har stärkts så finns det fortfarande några saker att jobba vidare på anser Högskoleverket. Bland annat rekommenderar de att fortsätta utvecklingen av den internationella inriktningen av programmet för att kvalitetssäkra den, då det funnits problem med den tidigare.

Av de sju universitet och högskolor som fick allvarlig kritik har sex av dem lyckats åtgärda bristerna. Det handlar om Ersta Sköndal högskola, högskolorna i Jönköping och Malmö, Mittuniversitetet samt universiteten i Linköping och Örebro. Högskolan i Kristianstad har däremot inte klarat av kraven och Högskoleverket har därför beslutat att återkalla examenstillståndet.

Mer läsning

Annons