Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högstadieungdomar sparkades in på fest

/
  • Arrangörerna hade ordnat tre dansgolv på Maxim när Gävles högstadieungdomar hade insparksfest för att fira det nya läsåret. Ikväll är det gymnasieelevernas tur.
  • Kajsa Andén, 7:an på Engelska skolan och Mikaela Wermelin, 9:an på Källmursskolan stod nästan först i kön till insparksfesten men tyckte ändå att de hade fått vänta för länge på att komma in.
  • Gabriel Evensen, Viktor Siljeholm och Daniel Rosén är nyblivna sjuor på Solängs- respektive Lillhagsskolan. De var inte alls nervösa utan hoppades på en rolig insparksfest på Maxim med mycket dans.

I går var det insparksfest för alla Gävles högstadieungdomar på Maxim.

750 personer väntades under kvällen fylla de tre dansgolven.

Annons

Mikaela Wermelin och Kajsa Andén stod nästan först i kön och var glada när de kom in i de stora lokalerna i den gamla tågstationen.

– Det ska bli kul, men det var tråkigt att behöva vänta så länge i kön ute i regnet, säger Mikaela Wermelin.

De hoppas på att dansa och träffa mycket folk under kvällen och tycker att det är kul att skolan börjar igen, framför allt för att man får träffa alla kompisar.

Killgänget Viktor Siljeholm, Daniel Rosén och Gabriel Evensen har alla just börjat sjuan. De tycker att högstadiet är roligare än mellanstadiet, framför allt för att det känns friare.

Bakom arrangemanget står Johan Lindberg som driver ett företag tillsammans med två kompisar. De har förberett sig i en månads tid med att bland annat ordna lokal och teknik och sälja biljetter. Johan Lindberg berättar stolt att det finns tre dansgolv med olika musikstilar.

– Jag hoppas att det blir ett riktigt bra drag, säger han.

I kväll är det insparksfest i samma lokal för alla gymnasieelever. Då väntas minst lika mycket folk.

Mer läsning

Annons