Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är Arbetarbladets nya söndagskrönikör

/
  • NY KRÖNIKÖR. Anna Jörgensdotter är ny söndagskrönikör i Arbetarbladet. Tillsammans med Ola Liljedahl, Rickard Olsson och Elina Sorri kommer hon att ingå i Arbetarbladets krönikörskvartett på söndagar.

Författaren Anna Jörgensdotter blir ny krönikör för Arbetarbladet Söndag.

Annons

Vad kommer du att skriva om?

– Det har jag inte bestämt i förväg utan det får komma allt eftersom. Jag har inte satt någon agenda och har inget färdigt upplägg. Vi får väl se hur politisk jag vågar vara i en söndagskrönika.

Vilket förhållande har du till Arbetarbladet?

– Sedan Lisa Pehrsdotter kontaktade mig i samband med min debutroman ”Pappa Pralin” har jag skrivit en hel del för kulturen på Arbetarbladet. Jag känner mig ganska hemma på tidningen och jag är inte helt obekant för era läsare.

Vad läser du själv?

– Bland tidskrifter läser jag ETC, Arbetaren, Bang och Ordfront, som alla har många bra krönikörer och iakttagelser. Nina Björk är min favoritkrönikör. Och så läser jag Arbetarbladet förstås.

Anna Jörgensdotter, född och uppvuxen i Sandviken, är starkt förknippad med bruksorten, inte minst sedan hon placerade Sandviken på den litterära kartan med den historiska romanen ”Bergets döttrar”.

Stämmer det att du gått och blivit Gävlebo?

– För en månad sedan flyttade vi till en lägenhet i Gävle för att få mer tid för varandra i familjen. Min man har fått jobb i Gävle. Huvudanledningen till att vi flyttade var att huset i Kungsgården och pendlingen tog för mycket tid.

Mer läsning

Annons